
Tworzymy produkty najwyższej jakości
Procesy produkcyjne, laboratoria, magazyny
Laboratoria
Aby stworzyć najbardziej innowacyjny, skuteczny produkt, dobieramy najlepsze składniki, przeprowadzamy niezbędne testy wykorzystując:
Laboratorium fizykochemiczne , Badanie mikrobiologiczne , Badanie sensoryczne
Badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne gotowych produktów mięsnych i dodatków w postaci proszków
W zakresie analiz fizykochemicznych badamy zawartość białka metodą Kjeldahla, zawartość fosforanów, tłuszczu, chlorków, wody, popiołu, hydroksyproliny
Mierzymy również lepkość w szerokim zakresie temperatur za pomocą kamery Brookfield
W ramach analiz mikrobiologicznych określamy liczebność drobnoustrojów mezofilnych tlenowych, bakterii z grupy coli, Escherichia coli, Salmonelli, Staphylococcus aureus, pleśni i drożdży, bakterii beztlenowych redukujących siarczan(II)
W ramach badań sensorycznych przeprowadzamy analizę porównawczą produktów pod kątem ich smaku, zapachu, koloru, konsystencji oraz ogólnej przydatności produktu
Wykonuje analizy podstawowe i specjalistyczne. Oprócz możliwości oznaczania białka, fosforanów, tłuszczu, soli, wody, popiołu i hydroksyproliny. W puli analiz fizykochemicznych ważne miejsce zajmuje badanie lepkości zagęszczaczy, w szczególności wyznaczanie zależności lepkości od temperatury. Laboratorium posiada również możliwość badania tekstury produktów mięsnych.
Laboratorium posiada spektrometr FTNIR (bliskiej podczerwieni) Spectrum One NTS firmy Perkin Elmer. Spektrometr służy do identyfikacji surowców i produktów realizowanych w ramach Działu Kontroli Jakości. Jest to urządzenie pracujące w standardach farmaceutycznych, które unika wszelkich niezgodności związanych z jakością gotowych produktów UNIPRO .
Zakres badań laboratorium mikrobiologicznego obejmuje: ogólną liczbę drobnoustrojów, bakterii z grupy coli, Escherichia coli, gronkowca złocistego, salmonelli oraz pleśni i drożdży.
Laboratorium UNIPRO odpowiada przede wszystkim za kontrolę jakości produktów UNIPRO oraz badania higieniczne w Zakładzie Produkcyjnym. Całość badań opiera się na szczegółowym harmonogramie zawartym w Księdze Jakości.
UNIPRO zainwestowało w nowoczesne, kompleksowo wyposażone laboratorium analiz sensorycznych. Został zaprojektowany i wykonany przy pomocy największych polskich i zagranicznych ośrodków naukowych specjalizujących się w badaniach sensorycznych.
Laboratorium składa się z 2 pomieszczeń: przygotowania i właściwej oceny sensorycznej, na którą składa się 6 indywidualnych stanowisk oceny. Laboratorium zapewnia optymalne warunki, które eliminują wpływ czynników zewnętrznych, ułatwiają koncentrację, a tym samym umożliwiają wiarygodne wyniki oceny.
Stworzenie profesjonalnego laboratorium sensorycznego w Zakładzie Produkcyjnym UNIPRO to inwestycja Spółki w zapewnienie jakości i powtarzalności najważniejszej cechy produktu spożywczego, jaką jest jego smak.
Produkcja
Wysoka jakość naszych urządzeń, technologie, szkolenia, serwis oraz wydajność gwarantują wieloletnią i bezawaryjną eksploatację. Zakłady produkcyjne są w pełni zautomatyzowane, inwestujemy w nowe technologie!
Oferta maszyn firmy UNIPRO obejmuje: Technologię, doradztwo, szkolenia, Maszyny, Serwis, Części zamienne, Materiały eksploatacyjne.
UNIPRO dzięki dogłębnej znajomości lokalnego rynku, a także dzięki doskonałym relacjom w branży przetwórstwa mięsnego, umożliwiło projektowanie maszyn na potrzeby klientów.
Warunkiem ciągłych pozytywnych wyników dla wszystkich partnerów – przede wszystkim klienta, dystrybutora i wreszcie producenta – są profesjonalne umiejętności zespołu serwisowego, dostępność i dystrybucja oryginalnych części zamiennych i materiałów eksploatacyjnych.
Nasz park maszynowy to przede wszystkim wydajność pracy, zadowalające koszty eksploatacji oraz gwarancja wieloletniej bezawaryjnej eksploatacji.
Wieloletnie doświadczenie oraz współpraca z producentami z całego świata pozwala nam zaoferować Państwu najlepsze i sprawdzone surowce.
Przedstawiamy naszą aktualną ofertę na surowce:
Substancje zagęszczające , Substancje poprawiające smak i zapach , Fosforany spożywcze , Substancje białkowe , Regulatory kwasowości , Przeciwutleniacze , Słodziki , Aromaty , Barwniki , Błonnik , Aminokwasy , Naturalne przyprawy i suszone warzywa
Skontaktuj się z nami
Prosimy o podanie wskazówek dotyczących receptury Państwa produktów.
Wpisz swoje dane poniżej, aby skontaktować się z nami
Adres firmy: Targowisko 553, 32-015 Kłaj, Polska
Telefon biurowy: (+48) 609 539 857